אבן דרך משמעותית במסע ההתפתחות של אלקטרה מעליות עם חנוכת מרכז המרלו"ג ובית הספר החדש לטכנאים, בקיבוץ נען. מאחורי הרגע המרגש הזה, עומד פרויקט שאפתני שנבנה ותוכנן בקפידה במשך כמעט עשור והתנהל בלוחות זמנים צפופים במיוחד.
הפרויקט, שנולד מתוך חזון ארוך טווח, נועד להכשיר את דור העתיד של הטכנאים בדרך חדשנית וחווייתית, המותאמת לדור הצעיר והדיגיטלי. יתרה מזאת, התוכנית כולה משלבת את התשוקה המדהימה של העובדים הותיקים של אלקטרה מעליות אשר נרתמו בכל הכוח כדי להפוך את החלום למציאות; החל מבניית הסימולטורים החדשניים ועד שדרוג תוכניות ההכשרה הלימודיות והפיכה למדריכים ולשגרירי ידע עבור הדור הבא בעצמם. ביחד, ייצרו סביבה לימודית מתקדמת המשלבת בין תיאוריה לפרקטיקה, בין טכנולוגיות מתקדמות לבין למידה מותאמת עתיד וכל זאת במרחב פסטורלי ושקט, המעניק השראה ומאפשר צמיחה לגבהים חדשים.
אחרי שנים של עשייה, תרומה והשפעה, 35 הפורשות והפורשים של הקבוצה סיימו את תוכנית הפרישה של אלקטרה ויצאו לדרך חדשה, מצוידים בידע, בכלים ובמעטפת תומכת
באירוע חגיגי ומרגש הוענקו מגיני הוקרה לעובדות ולעובדים המצטיינים של קבוצת אלקטרה לשנת 2025– רגע של גאווה, הוקרה והתרגשות לקראת טיסתם הקרובה לזנזיבר
עם עשרות אוטובוסים ובזמן קצר, אלקטרה אפיקים נרתמה למבצע חירום לאומי והסיעה אלפי ישראלים ששבו ארצה, בדרכם חזרה הביתה.